Dövme Bakırdan Şık ve Sağlıklı Mutfak Gereçleri

Dövme Bakırdan Şık ve Sağlıklı Mutfak Gereçleri

Dövme Bakırdan Şık ve Sağlıklı Mutfak Gereçleri

 

Mutfak eşyaları, hazırlanan besinleri tüketmek ve servis etmek için kullanıldığından gündelik hayatın olmazsa olmaz parçaları arasında yer alır. Sağlıklı yaşamın anahtarı olan besinleri pişirdiğimiz ürünlerin hangi materyallerden imal edildiği önem taşır. Gıdaların besin değerlerini etkiledikleri için mutfak araç ve gereçlerinin sağlığı tehdit etmeyen malzemelerden imal edilmesi gerekir. Bakır madeninden yapılan ürünler bu konudaki beklentilerinizi en üst düzeyde karşılar. Bakır kapların kullanımı oldukça eskiye dayanmaktadır. Bakır kullanımının faydaları günümüzde bilimsel araştırmalar ile de desteklenmektedir. Mutfaklarda yer alması gereken bakır ürünler arasında tava setleri, çaydanlık, maşrapa, öğütücü ve cezve bulunur.

 

Hem Dayanıklı Hem de Şık Otantik Bakır Tava Modelleri

 

Sağlamlığının yanı sıra kolay işlenebilir olmasıyla da dikkat çeken bakır madeninden elde edilen tavalar el işçiliği ile üretilir. Görsel olarak oldukça şık olan bakır tavalar mutfağınızın havasını değiştirir. Diğer kap ve mutfak gereçlerine uyum sağlayan ürün seçenekleri, mutfağınıza otantik bir hava katar. Görsel özelliklerine ek olarak bakır ısıyı çabucak iletir. Bu da yemek pişirirken avantaj sağlar. Isı iletkenliği konusunda başarılı olan bakır tavalar, doğa dostudur. Bakır kap kullanımı çevre kirliliğinin azaltılmasında etkilidir.

 

Avantaj Sağlayan Bakır Sos Tavası

 

Sabah kahvaltıları için hazırlanan omlet, menemen, kuymak ve patates kızartması gibi yiyecekler bakır tavada pişirildiğinde besin değerlerini korur. Bakır sos tavaları ise benzer şekilde soslarınızın damak zevkinize uygun olacak şekilde hazırlanmasını kolaylaştırır. Bakır, sosların mineral değerlerini kaybetmesini önler. Alüminyum tavalara karşı sağlıklı bir alternatif olan bakır tavalar kolayca temizlenir. Tekli ya da üçlü set halinde sunulan tava modelleri defalarca yıkanmalarına rağmen parlaklığını kaybetmez ve kararmaz.

 

Çayın Lezzetini Artıran Bakır Çaydanlık Seçenekleri

 

Bakır çaydanlık modelleri elde dövülerek üretilir. Kararma yapmayan bakır çaydanlık çeşitleri iki parçadan oluşur. Çayın demlenmesini kolaylaştıran ürün, çay içme keyfinizi artırır. Bakır çaydanlıklar suyun sterilize edilmesinde etkilidir. Tutma saplarıyla kolaylık sunan çaydanlık modelleri, elde ya da bulaşık makinesinde temizlenebilir. Bakır maşrapaların genel olarak sağlığa fayda sağladığı bilinir. Mikrop ve bakterileri üzerinde barındırmayan bakır maşrapalar ayran ve diğer meşrubatlarınızı tüketmek için idealdir. İçine konulan içecekleriniz bakır bardaklarda bayatlamaz.

 

Uzun Ömürlü Bakır Cezve

 

Bakır öğütücü çeşitleri kahve ve bazı baharatları öğütmek için kullanılır. İçi çelik olan öğütücüler kullanım kolaylığı sunar. Bakır cezve modelleri Türk kahvesi pişirmek için kullanılır. Bakır cezve kahvenin lezzetini artırır. Kahvenin damaklarda unutulmaz bir tat bırakmasını sağlayan cezve modelleri uzun süre kullanılabilir.

 

 

Yiyecek ve içecekleri hızlıca pişirmesi nedeniyle mutfakta geçirdiğiniz süreyi kısaltan ve zamandan tasarruf etmenizi sağlayan el işçiliği dövme bakır ürünlere karadenizsepeti.com  Bakır Dünyası kategorisinden yada buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Dilediğiniz ürünü inceleyebilir ve sipariş vererek hemen satın alabilirsiniz.

Etiketler: bakır dünyası
Mart 20, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR