Hakiki Tereyağının incelikleri

Hakiki Tereyağının incelikleri

Hakiki Tereyağının İncelikleri

Tereyağı, neredeyse medeniyet tarihi kadar köklü bir geçmişe sahip olan ve günümüzde çok sevilerek tüketilen bir gıdadır. İnek ve koyun gibi hayvanlar evcilleştirildikten sonra insanların hayatına giren tereyağı; birçok ana yemeğin, hamur işinin ve tatlının hazırlanmasında kullanılmasının yanı sıra doğrudan tüketim şekliyle de özellikle köy kahvaltılarının vazgeçilmezi olarak bilinir. Trabzon tereyağı eşsiz lezzetiyle hakiki tereyağının tüm özelliklerine sahiptir.

Yayla tereyağı doğallığı ile sofraların en leziz yiyeceklerinden biridir. Elbette sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için tereyağını daha yakından tanımak yararlıdır.

Yayla Tereyağı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Trabzon ve Rize yaylarında tamamen doğal beslenen ineklerin sütlerinden hiçbir katkı kullanılmadan üretilen Hakiki Yayla Tereyağı; tadıyla, kokusuyla ve organik yapısıyla ön plana çıkar. Trabzon tereyağı, süt yağından elde edilen doğal ve hayvansal bir yağ türüdür. Hakiki yayla tereyağı, renk olarak beyaz tonlarıyla sarı tonları arasında değişiklik gösterebilir. Lezzetiyle insanların damak zevkine fazlasıyla hitap eden yayla tereyağının doğru tüketildiğinde iç organlara ve eklemlere ciddi faydaları olduğu bilinmektedir.

Yayla Tereyağının Faydaları Nelerdir?

Tereyağı doğru ölçüde tüketildiği takdirde faydalarıyla çok değerli bir besin kaynağına dönüşür. Özellikle Trabzon tereyağı gibi tamamen organik ürünler, yoğun miktarda süt içerdiği için protein ve kalsiyum açısından son derece doyurucu bir gıda türüdür.

Ayrıca yayla tereyağında bulunan lorik ve bütirik asit de vücut bağışıklığını güçlendirme konusunda rol oynar. Sağlıklı ve iyi beslenmiş ineklerden elde edilen sütlerle üretilen yayla tereyağlarındaki Omega-3, kalp hastalıklarına ve kilo alımına karşı iyi gelir. Organik olmayan diğer yağlara oranla daha kolay eriyen ve vücutta kolayca depolanabilen besinleri içerisinde barındıran has tereyağı, vücuda son derece faydalı olan A, D, E ve K vitaminlerini içerir.

Hakiki Tereyağı Nasıl Anlaşılır?

Tereyağının hakiki olup olmadığını kolay bir şekilde tespit edebileceğiniz birkaç yöntem vardır. İlk olarak, sıcak suya atılan tereyağının erime şekli incelenebilir. Eğer ufalarak eriyorsa gerçek tereyağıdır. Yağ parçalara ayrılıyorsa o zaman elinizdeki yağ, hakiki tereyağı değildir. Bununla birlikte organik yayla tereyağı, oda sıcaklığında asla tamamen erimez ve az da olsa yumuşamasına rağmen biçim olarak kesinlikle bozulmaz.

Bir başka yöntem de tereyağını tavada ısıtmaktır. Eğer tavada ısınan yağ köpürüyorsa gerçek tereyağıdır.

 

Eğer siz de tereyağını severek tüketiyor ve hem kendiniz hem de aileniz için gönül rahatlığıyla doğal tereyağı tükettiğinizden emin olmak istiyorsanız karadenizsepeti.com tereyağı  kategorisine girererek Dilerseniz Trabzon tereyağını, dilerseniz de yayla tereyağını sipariş verebilir; sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.

Etiketler: Köy Tereyağı , Yayla Tereyağı
Nisan 17, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR