Çayeli Kuru Fasulyesi Nasıl Yapılır?

Çayeli Kuru Fasulyesi Nasıl Yapılır?

Çayeli Kuru Fasulyesi Nasıl Yapılır?

 

Karadeniz turlarının olmazsa olmazı, Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından coğrafi işaret etiketiyle tescillenmiş, eti bol, lezzeti dillere destan Meşhur Çayeli Kuru Fasulyesi yapmak isterseniz ve öncesinde Buradan Meşhur İspir Fasulyesi siparişi verdiyseniz hazırsınız demektir. Vermediyseniz de tarifi okuyunca vermek istersiniz belki diye biz Buraya da bağlantısını bıraktık.

Ne lazım?

Yanında bir tabak turşu bir büyük soğan götürten benzersiz lezzet Çayeli Kuru Fasulyesi için takdir edersiniz ki İspir Fasulyesi olmazsa olmazımız. Kuru Fasulye dediğin etli olur.  Nerdeyse Fasulyemiz kadar et lazım. Miktarlarını ayrıca vereceğiz.

Soğan Salça, tuz ve suyunuz muhtemelen vardır ama yoksa da temin edin lütfen. Ve son olarak da mis kokulu doğal tereyağı. Tereyağını da ispir fasulyesi ile birlikte sitemizden almış olduğunuzu ümit ediyoruz. Henüz almadıysanız Buraya tıklayarak sepetinize ekleyebilir sonra okumaya devam edebilirsiniz.

Malzemeler miktarları:

İspir Fasulyesi:                1 Kg.

Kuşbaşı Et:                      700 Gr.

Doğal Tereyağı:              300 Gr.

Orta boy kuru soğan:    1 Adet

Salça:                              50 Gr.

Nasıl Yaparız?

İspir Fasulyenizi uygun bir kapta bir gece (10 Saat civarında) suda beklettiğinizi varsayarak tarife başlıyoruz. Bilindiği gibi kuru fasulye iki günde yapılan iki dakikada yenen bir lezzet. Bekleme süresinden sonra ilk olarak fasulyeleri suyunu sızdırıp yeni su ekleyerek bir kere kaynatalım.

 Şimdi pişirmeye başlayabiliriz.

Doğal tereyağımızı tencerede eritip üzerine kuşbaşı etlerini ekleyelim. Etler biraz kavrulduktan sonra soğanlar, soğanlar pembeleşince de hoş rengine ulaşmasını sağlamak için salçayı da ilave ediyoruz. Bir süre daha kavurduktan sonra salça, et ve soğan güzel bir kıvam oluşturacaktır. Gerek kokusu gerekse görüntüsü ile kendisini belli edecek bu kıvam, İspir Fasulyelerini tencere ile buluşturun mesajıdır. Fasulyeler, tuz da eklenerek tencereye konulduktan sonra karıştırılarak ara ara su ilave edilir. Zaman zaman kontrol edilerek, üzerinde oluşan köpük alınarak 40-45 Dk. Pişirilir. Pişme süresi ve eklenecek su miktarı fasulyenin tarihine bağlı olarak değişeceği için sık sık kontrol etmeniz, tatmanız ve piştiğinden emin olmanızı öneririz. Dilerseniz ve tencereniz de uygunsa 15 Dk. Ocakta pişirdikten sona 30 Dk. Kadar fırında pişirip lezzetine lezzet katabilirsiniz.

Servis Önerisi.

Dumanı tüten Çayeli Kuru Fasulyesini istenilen miktarda tabaklara alıp turşu ve soğan eşliğinde afiyetle yiyelim. Yanında da mis kokulu doğal tereyağı ile yapılmış bir pilav hiç fena olmaz.

Afiyet olsun.

Bu tariften sonra yapmaya niyetlenirsen diye biz seni İspir Fasulyesi ve Tereyağına götürecek butonları aşağıya koyduk.

Sevgiler.

Karadenizsepeti.com

 

  - 

 

 

 

 

Etiketler: Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?
Nisan 11, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR